4-5 maizītēm (atkarīgs no maizītes lieluma):
– 4 olas
– nedaudz piena
– lociņi
– 1/3 daļa no paprikas
– 4-5 mazie tomātiņi
– siers( jebkāds, gaumes jautājums, šoreiz izmantoju Holandes sieru)
– 2 rudzu rikas un 3 nedaudz mazāka izmēra graudu/sēklu maizes
– olīveļļa
– šķipsniņa rupjais sāls
– pipari
Sākam ar dārzeņu sagriešanu – papriku sagriežam kubiņos, sasmalcinām lociņus, pārgriežam uz pusēm katru tomātiņu.
Kad tas ir izdarīts liekam pannu uz plīts, uzgriež lielāku karstumu, uzlejam uz pannas nedaudz olīveļļu.
Sarīvējam sauju siera, vai arī ja mājas ir tikai siers šķēlēs, tad to var sagriezt mazos kubiņos, pietiks kādas četras šķēles.
Kad panna ir uzkarsusi liekam nedaudz apcepties papriku, pa to laiku ņemam olas, “šļuku” divas piena, šķipsniņu rupjā sāls un visu sakuļam kopā līdz viendabīgai masai.
Pa to laiku uz pannas jau piemetam tomātiņus, nedaudz apcepot.
Lejam uz pannas sakulto olu, pārberam ar nedaudz tikko maltiem pipariem, pievienojam lociņus un pārberam ar sarīvēto sieru.
Nogaidām, kad omletes maliņas sāk savilkties, tad samazinām karstumu un uzliekam vāku, pēc kāda laika var vēl samazināt karstumu uz pavisam mazu.
Pa to laiku nograuzdējam maizītes.
Omlete ir gatava, kad tai augša ir sausa. Bet jāvaktē, lai apakša nepiedeg. Ir otrs variants, ja nav pacietības gaidīt, kamēr omlete lēnām visa izcepas uz lēnas uguns, to var pašas beigās apmest otrādāk uz pāris sekundēm. Tā darīju arī šoreiz.
Maizītes sanāk ļoti sātīgas, noteikti pietiks 3-4 cilvēkiem!
Voilà!

