Šiem nagetiem iedvesmu ņēmu no Džeimija Olivera receptes, taču es tos nedaudz vienkāršoju.
Šis ir mūsu mājās bieži gatavots ēdiens un bērniem iecienīts! Kā arī nagetus var variēt dažādos ēdienos.
Šiem nagetiem iesaku izvēlēties mazās vistu filejas, jo tās ir daudz mīkstākas un ātrāk pagatavojamas.
2 pannām ar vistas nagetiem būs nepieciešams:
- 2 iepakojumi mazās vistas filejas vai 1kg
- 3 ēdamkarotes grieķu jogurta
- 1 liela ola
- Citrons
- 1 tējkarote ar kudzīti malta saldā paprika
- 1 tējkarote ķiploku sāls
- Neliela šķipsniņa rupjais sāls
- 3 ķiploku daivas
- 1 tējkarote svaigi malti pipari
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote olīveļļas un cepšanai
- Rīvmaize
Parasti vistu iemarinēju iepriekšējā vakara, bet ir arī ok ja tai atļaus ievilkties stundu vai divas.
Ņemam vistas filejas liekam traukā un pievienojam visas sausās garšvielas klāt, piespiežam ķiploku, pievienojam olīveļļu. Uz smalkās rīves pierīvējam klāt citrona miziņu arī aptuveni tējkaroti, liekam klāt un piespiežam arī citronu sulu klāt. Iemasējam garšvielas vistiņā, pēc tam pievienojam olu – samaisām un pašās beigās pievienojam jogurtu un visu samaisām! Liekam ledusskapī līdz cepšanai.
Pirms cepšanas ņemam laukā no ledusskapja, vēlreiz apmaisām. Katru vistas filejas gabaliņu apviļājam rīvmaizē, kad vajadzīgais daudzums ir sagatavots uzsildām pannu ar eļļu uz vidēji lielas uguns, izkārtojam katru vistas nagetu blakus vienu otram. Cepam katru nagetu no abām pusēm līdz ir izvedojusies dzeltenbrūna garoziņa. Pēc tam samazinām uguni uz nelielu un pacepam ar vāku kādas 5min!
Nageti ir jāpieskata, jo var ātri apvilkties pārāk brūni! Dažkārt vienu pannu izcepu vienā dienā, bet atlikušos nagetus atstāju marinādē un cepu nākamajā.
Mūsu bērni šos vistas nagetus mīl ēst ar visvienkāršākajām piedevām, sagrieztu gurķi vai burkānu, kartupeļiem vai makaroniem. Kā arī iepriekš jau rakstīju, var variēt un pievienot tos svaigajos salātos, vai veselīgos rudzu riku burgeros.
Te būs bildes ar pagatavošanas procesu un 3 variācijām, bērniem draudzīga versija un pašiem garda ar salātiem:








