Vistas zupa ar dārzeņiem un kausēto sieru

Viegla un salīdzinoši ātri pagatavojama zupiņa! Lielākais darbs ir dārzeņu griešana.

Buljonam vajadzēs –

  • 1kg vistu kājiņas
  • 2 seleriju kāti
  • 2-3 mazi sīpoliņi( vai viens liels 🙂
  • 2tējkarotes Himalaju graudu sāls
  • 1tējkarote melnie graudu pipari
  • Laurlapas
  • 1buljona kubiņš( labāk jau nelikt, bet nu es tomēr ieliku, bet tas ir gaumes jautājums,kam patīk vieglāka taa garša var arī bez, bet man patīk izteitāka buljona garša)
  • Pētrsīļu buntīte ( man šoreiz nebija)
  • Un pēc tam zupai vajadzēs pievienot
  • 2 nelielus burkānus
  • Puse sarkanās paprikas
  • 2 nelieli kartupeļi
  • 1 neliels sīpols
  • Pavisam neliels brokolis
  • Zaļie zirnīši Divas, trīs ēdamkarotes ar kaudzi
  • Puse kastītes no dzintara siera, nu varbūt pat nedaudz vairāk

Dārzeņus vairāk vai mazāk pievieno uz “aci”, jo ir kam garšo biezākas zupas, ka netik. Iesaku no visa likt pavisam nedaudz, lai vienkārši sanāk krāsaina buķete ar dažādiem dārzeņiem, bet tomēr just arī buljonu pietiekami.

Sākam ar buljona vārīšanu. Ņemam ietilpīgāks katlu, man tas bija 5l, ieliekam vistu kājiņas un pārlejam ar aukstu ūdeni līdz katla malai. Liekam uz lielas uguns, kamēr ūdens uzvārās, pēc tam uguni mazliet samazina. Nākamais svarīgais solis ir buljona “noputošana” ar lielu ēdamkaroti noņemam visas putas kuras sakrājās katla virspusē, kad tas izdarīts pievienoju buljonam sāli, piparus un Laurlapas, nogriežu uz mazas uguns, uzlieku vāku.

Pa to laiku sagatavoju jau seleriju kātus, puravus, sīpoliem nogriežu galus. Un pēc kādas pusstundas pievienoju tos buljonam, uzgriežu lielāku uguni, lai buljons atkal sāk vārīties, kad parādās burbulis, tad atkal uzlieku vāku un nogriežu uz pavisam nelielas uguns, ļauju apņēmāmies vēl pusstundu līdz gaļa no vistas kauliņiem pati sāk lobīties nost. Aptuveni buljonu vāru stundu, pussotru…

Sagatavojam sastāvdaļas zupai. Nomizojam burkānus un kartupeļus, Burkānus rīvēju, kartupeļus sagriežu gabaliņos. Sasmalcinu sīpolus, mazos kubiņos sagriežu papriku, sadaļu mazās buntītēs brokoli.

Uz pannas ar sviestu mazliet apcepu sīpolu, burkānu un papriku, tas dos nedaudz pikantumu zupai.

Kad buljons ir gatavs, tad izlaižu viņu caur sietu pārlējot citā katlā. Šajā brīdī var vainu pievienot dāzeņu, gaļas kubiņu. Atļaut uzvārīties! Daļa ūdens daudzuma būs izvārijies, bet tomēr neiesaku pievienot ūdeni vēl papildus, jo tad zupa var kļūt ūdeņaina.

Pievienojam apceptos dārzneņus un karupeļus, pa to laiku atdalam vistas gaļu no kauliem un metam visu iekšā katlā. Pievienojam brokoļus un kaa beidzamās sastāvdaļu pievienojam zirnīšus un kausēto sieru.

Atkal ļaujot sagaidīt līdz zupa sāk burbuļot, noslēdzam uz pavisam nelielas uguns un ļaujam kādas 5min pavārīties. Varam apbērt ar svaigi sakapātām dillēm vai lociņiem!Tas arī viss!

Lai labi garšo!