Tieši šis ir tas super vienkāršais ēdiens, kura sastāvdaļas atradīsiet visticamākais jebkurā mazā veikaliņā. Kā vienkārši parastas saldētas pankūkas pārvērst par kaut ko vairāk kā vienkārši pankūkām ar krējumu!
Tātad, kā pagatovot kartupeļu pankūkas ar bekona mērci
- 1 paciņa kartupeļu pankūkas (540 g)
- 300-400 grami žāvētas gaļas
- 3 mazi sīpoliņu vai 1 liels
- Skābais krējums (man bija 430 g liela bundža, izlietoju mazliet vairāk par pusi)
- Pipari
- Ēdamkarote miltu
- 1/2 buljona kubiņs
- Nedaudz sviesta
- Olīveļļa pannkūku cepšanai
- Zaļumi kontrastam
Sagriežam gabaliņos gaļu un sīpolus.
Sākumā viegli apcepam sīpolus sviestā, tad izņemu viņus no pannas un noliekam kādā trauciņā.
Tad uz tās pašas pannas apcepam gaļiņu, apberam ar pipariem.
Kad gaļiņa apcepta, liekam atpakaļ apceptos sīpolus, samaisām un pavisam nedaudz, pilnībā nenoslēdzot uguni, pārlejam ar kārstu ūdeni, pievienojam buljona kubiņu, atļaujam minūtes piecas ar vāku apvārīties, un tad pārberam ar miltiem un visu kārtīgi samaisām. Uzgriežam lielāku uguni un pievienojam krējumu.
Visu samaisam! Sagaidām, līdz mērce sāk vārīties un tad noslēdzam uguni, uzliekam vāku un ļaujam ievilkties.
Pa to laiku citā pannā cepam kartupeļu pankūkas.
Servējam pankūkas uz šķīvja, pārlejot ar krējuma, žāvētās gaļas mērci, un pievienojam svaigus dārzeņus pēc sirds patikas.
Ēdiens neprasa lielu piepūli, bet sāta sajūtu saglabā ilgu laiku!




